VÉSE IKSZT

Vése Integrált Szolgáltató Közösségi Tér

Röviden az IKSZT-ről

IKSZTAz egykori iskolából lett átalakítva, bővítve 1958-ban. Összes hasznos alapterület 570 m2. Az épületben található: 150 személyes színházterem, színpad, két öltöző, társalgó, előtér, könyvtár, az alapítványi Művészeti Iskola oktatóterme, a teleház, irodahelység és raktár.

Dolgozók: 1 főállású művelődésszervező, 1 mellékállású (4 órás) takarító.

A Művelődési Házban megvalósuló programok a következők: ismeretterjesztő előadások, az évkörhöz/ünnepekhez kapcsolódó gyerekfoglalkozások (ajándékkészítések, kézműves dolgok az általános iskolásoknak); bálok, bulik, egyéb rendezvények szervezése, lebonyolítása. Vásározóknak rendszeresen helyet szoktunk biztosítani, vannak termékbemutatók is.

Működik egy Ifjúsági Klub, ők rendszeresen találkoznak, vannak közös programjaik a szomszédos községek hasonló fiatalokból álló csoportjaival. Hamarosan megtartjuk az első kiállítást is, ezt több másik fogja követni a jövőben. Helyet biztosítunk a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ munkatársának (heti 2 alkalom), a Falugazdásznak (heti egy alkalom), és a munkaközvetítéssel foglalkozó Szövetség a Polgárokért Alapítvány egy munaktársának (havi 1 alkalom). Az intézmény Foglalkoztatási és Információs Pontként is üzemel. Itt van továbbá a helyi civil szervezetek székhelye is, vagyis a Sport Egyesületé, a Hagyományőrző Egyesületé, az Önkéntes Tűzoltó Egyesületé, és a Faluszépítő Egyesületé. A Vöröskereszt helyi szervezete itt tartja a véradásokat is.

Az egyik termünk szólgál az iskolások testnevelés termeként is, itt még délutáni sportfoglalkozások, és néptánc órák vannak.
Az intézmény Teleház is egyben, Közháló végpont, és e-Magyarország Pont is, ezen funkciója felöleli a nyilvános internet szolgáltatást, igény esetén kiscsoportos, vagy egyéni internet oktatást (keresés, levelezés, e-Magyarország, e-ügyintézés ügyfélkapun keresztül, e-bank), segítségnyújtás iskolai házi feladatoknál, szakdolgozatoknál, fénymásolás, faxolás, szkennelés, nyomtatás, igény esetén hivatalos levelek begépelése.

Az épületben helyezték el az egész községet behálózó községi antennarendszer (kábel tv) központi erősítőit és a "község tv" stúdióját, technikai helyiségét, berendezéseit. Innét sugározzuk a helyi képújságot is.

Szolgáltatásaink

Fénymásolás, Internet, tanácsadás


Rövid hírek

Vése IKSZT térkép

Azonnali üzenet

Ha kérdése van, információkra van szüksége vagy csak el szeretné mondani a véleményét, kattintson a lenti gombra!


 Üzenetküldés